ŞCOALA DE ANIMAŢIE INVITATĂ: ŞCOALA DE FILM ŞI TELEVIZIUNE A ACADEMIEI DE ARTE DIN PRAGA (FAMU)

Fondată în 1947 şi construită de unii dintre cei mai faimoşi cineaşti cehoslovaci de la momentul respectiv, FAMU este una dintre cele mai longevive şcoli de cinema din Europa. La începutul anilor '60, FAMU a fost punctul de coagulare al unei mişcări artistice care mai târziu va fi cunoscută sub numele de Noul Val Cehoslovac, cu lungmetraje câştigătoare - printre multe altele - a două premii Oscar pentru Cel mai bun film străin. Astăzi, FAMU se află printre cele 15 cele mai bune şcoli de film de pe glob, conform unei liste a publicaţiei The Hollywood Reporter, iar studenţii, profesorii şi absolvenţii ei se bucură de succes acasă şi peste hotare.

FAMU este membră fondatoare a Asociaţiei Internaţionale a Şcolilor de Film şi Televiziune (CILECT), a Ligii Europene a Institutelor de Artă (ELIA), a Grupului European de Şcoli de Film şi Televiziune (GEECT) şi a Academiei Europene de Film. Face totodată parte din Societatea Cehă de Studii Cinematografice (CEFS). FAMU joacă un rol important în implicarea profesorilor şi a cercetătorilor ei în organizaţii profesionale internaţionale şi colaborează frecvent cu televiziunea naţională din Cehia şi companii de televiziune străine.

FAMU are cinci programe academice acreditate şi 11 departamente ce oferă 12 programe de pregătire în cehă şi patru în engleză.