Re:Animăm orașul prin două workshop-uri

Timp de 5 zile (6-10 octombrie), sub îndrumarea lui Joe King, profesor coordonator al catedrei de animație la Royal College of Art, Londra, 6 tineri cu vârsta de peste 18 ani vor participa la un workshop ce va îmbina mai multe tehnici: desen, fotografie, sunetele orașului, având ocazia să descompună informații temporale și structurale despre oraș și apoi să le reconstruiască în cheie proprie.

Înscrierile se fac la adresa workshop@animest.ro, incluzând în subiectul mesajului textul WORKSHOP ANIMEST, și trebuie să conțină un desen cu tema “Re:Animating Bucharest”, o scurtă biografie (inclusiv aptitudini tehnice: cunoștințe utilizare Adobe After FX, Premiere, Photoshop etc. și link-uri către animații realizate anterior).

Copiii sunt răsfăţati şi în acest an la Anim’est. Minimest, secţiunea specială dedicată celor mai tineri spectatori ai festivalului, cuprinde proiecţii ale celor mai îndrăgite filme de animaţie recente şi evenimente speciale, dar şi un workshop de animaţie cut-out.

În perioada 6-10 octombrie, 12 copii vor avea posibilitatea să-şi creeze propriile filmuleţe, având ca pesonaje principale clădiri realizate din hârtie decupată, urmând tema festivalului  - Re:Animating Bucharest.

Trainer-ul acestui workshop este Ion Aramă, absolvent al Facultății de Regie Film la UNATC Bucureşti și participant la prima ediție a Animation Worksheep - 2011. Cu o bogată experienţă  în grafică, animaţie şi ilustraţie de jocuri educative pentru copii, Ion a susținut deja anul acesta două workshop-uri de animație pentru copii: "Clubul meu - Ateliere Recreative Tei” (www.atelierecreative.ro) și “EducaTIFF".

Workshop-ul se adresează copiilor cu vârste între 8-12 ani cu imaginaţie bogată şi poveşti de spus. Pentru selecţie, aceştia trebuie să trimită,  pe adresa workshop@animest.ro, incluzând în subiectul mesajului textul WORKSHOP MINIMEST, un desen cu tema “clădiri care prind viață”.

Scurtele animaţii rezultate în urma workshopurilor Anim'est vor putea fi urmărite pe marele ecran în cadrul Galei de Închidere a festivalului, găzduite de Cinema Elvira Popescu, sâmbătă, 11 octombrie 2014, de la ora 19:00.

Un exemplu de animație cut-out, realizat la workhsop-ul pentru copii organizat de Anim’est la ediția din 2012, poate fi văzut aici: https://www.youtube.com/watch?v=LrvbYcCE69o

Înscrierile la workshop se desfăşoară în perioada 15-30 septembrie 2014, iar rezultatele vor fi anunţate pe data de 1 octombrie, pe site-ul oficial Anim’est.

Workshop-ul este realizat de Anim’est, alături de partenerii săi: F64 și Noumax.