PITCH, PLEASE!

La cea de-a 14-a ediţie, Animest îi provoacă pe regizorii şi producătorii de film de animaţie din România şi Republica Moldova să îşi scoată în lume proiectele de scurtmetraj aflate în pre-producţie. Pitch, please! este iniţiativa prin care festivalul continuă și anul acesta să stimuleze şi să promoveze creativii din domeniu, oferindu-le şansa de a-şi prezenta ideile în faţa unui juriu profesionist.

Proiectul câştigător va fi recompensat cu o acreditare dublă pentru regizor şi producător la CEE Animation Forum. Acreditarea asigură echipei premiate transport, cazare şi acces la toate workshop-urile şi sesiunile de networking.

Reprezentanţii proiectelor selectate vor beneficia în timpul festivalului de patru zile de pregătire cu doi traineri, scenaristul și regizorul Cristian Pascariu şi animatorul și regizorul Dan Panaitescu, ce vor oferi mentorat şi consultanţă participanţilor, sprijinindu-i în vederea susţinerii prezentării, din punct de vedere al scenariului şi al dezvoltării creative şi tehnice a proiectului.

Juriul este format din următorii profesionişti: Jožko Rutar (Slovenia), Matei Branea (România), Olga Pärn (Estonia), Priit Pärn (Estonia).

Jožko Rutar va vorbi despre CEE Animation și despre puntea pe care realizează împreună cu Animest în industria filmului de animație din regiune.

Jožkoa fost directorul Centrului Cinematografiei din Slovenia din 2011 în 2016. Este absolvent EAVE și profesor la Școala de Arte din Nova Gorica. Este consultant pe dezvoltare de film și finanțare de proiecte cinematografice.