MINIMEST 2018

Minimest, secțiunea festivalului Anim’est dedicată copiilor, se desfășoară între 28- 30 septembrie și 5-7 octombrie 2018 la Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie și Centrul Cinetic. Le oferim copiilor și nu numai o mulțime de proiecții de film pentru public cu vârsta între 3 și 12 ani și ateliere creative, în care copiii  vor avea ocazia să devină ei înșiși mici animatori, sub îndrumarea unor specialiști ai industriei.

Competiţia de scurtmetraje internaţionale reuneşte 21 de filme din 2017-2018, cele mai bune titluri din cele peste 1200 înscrise de case de producție, şcoli de film și regizori din toată lumea. Filmele abordează  o serie de teme precum prietenia, grija față de natură, toleranța, curiozitatea și curajul. Descoperă-le mai jos, în secțiunea Minimest – Competiție.

Filmele de lung metraj sunt adevarate bijuterii vizuale, mai noi sau mai vechi. Marnie’s World este o adaptare delicioasă după celebrul basm al Fraților Grimm „Muzicanții din Bremen”. Ne vom bucura de aventurile trăznite ale celebrului Profesor Balthazar, la aniversarea a 50 de ani de când amuză copiii de toate vârstele cu ideile sale ingenioase. Și, nu în ultimul rând, îi vom aniversa împreună pe Strumfi,  aduși la viață în urmă cu exact 60 de ani de ilustratorul belgian Pierre Culliford, cu o selecţie de şase scurtmetraje.

Vă invităm să răsfoiți broșura Minimest , pentru a afla detalii despre fiecare film, informații despre ateliere și modul de înscriere, despre bilete și rezervări la filme.

Vă așteptăm cu drag la filme!

 

Ateliere de animație (click AICI)

Info BILETE (click AICI)