Juriu 2017


Juriul sectiunilor lungmetraj international și competiție românească


Nag Vladermerski (Marea Britanie)

Nag este fondatorul, directorul şi selecţionerul LIAF (London International Animation Festival) din Marea Britanie. De-a lungul a 14 ediţii, LIAF a devenit cel mai mare festival de animaţie britanic, proiectând anual peste 300 de filme din 30 de ţări, de-a lungul a zece zile şi în numeroase locaţii londoneze. În timpul anului festivalul oferă programe şi selecţii speciale altor evenimente de gen britanice, dar şi festivalurilor de animaţie internaţionale. Nag este şi codirectorul MIAF (Melbourne International Animation Festival) din Australia şi este frecvent invitat la alte festivaluri, şcoli şi instituţii din Marea Britanie şi de pe glob, unde ţine conferinţe şi prezentări despre diversele aspecte ale genului.Hanna Hemilä (Finlanda)

Hanna este o producătoare şi regizoare finlandeză a cărei carieră a bifat câştigătorul Premiului Criticilor Internaţionali la cea de-a 64-a ediţie a festivalului de la Cannes, Le Havre de Aki Kaurismaki, filmul de familie multipremiat Pelicanman, în regia Liisei Helminen, mai multe documentare, coproducţii multinaţionale şi filme de animaţie, inclusiv Moomins on the Riviera, filmul de animaţie desenat de mână regizat de Xavier Picard, co-regizat de Hanna Hemila şi bazat pe popularele benzi desenate Moomin ale lui Tove Jansson. Se mai poate lăuda cu serialele stop motion Urpo & Turpo (1996) şi Tootletubs & Jyro (2001). În 2005 Hanna a fost nominalizată la premiile Jussi, Oscarurile finlandeze, pentru Pelicanman.Ely Dagher (Liban)

Ely s-a născut şi a crescut în Beirut. Înainte de a se dedica cinema-ului, Ely a absolvit un master de Studii Artistice Contemporane la colegiul londonez Goldsmiths. Activ în diverse forme în lumea artistică, Ely a regizat atât filme de animaţie, cât şi producţii live action. În 2015, scurtmetrajul său Waves '98 a fost laureat cu prestigiosul trofeu Palme d'Or la cea de-a 68-a ediţie a festivalului de la Cannes. Scurtmetrajul a fost proiectat la numeroase alte festivaluri cunoscute, printre ele cele de la Sundance şi Toronto.Juriul secțiunilor scurtmetraj internațional și film studențesc


Dave Cooper (Canada)

Dave s-a născut în provincia canadiană Noua Scoţie în 1967. Şi-a început cariera în anii ’90, când realiza benzi desenate pentru editura Fantagraphics Books. Mai târziu a început să picteze în ulei, fiind invitat să expună în galerii din Los Angeles şi New York.

În 2008 Dave a devenit preocupat de animaţie şi a reuşit să primească undă verde pentru două seriale: Pig Goat Banana Cricket pentru Nickelodeon şi The Bagel and Becky Show pentru Teletoon/BBC. Scurtmetrajul său destinat publicului matur, The Absence of Eddy Table, a fost lansat în toamna lui 2016 şi a câştigat un număr de premii internaţionale.

În vara lui 2017 Dave s-a întors la pictură şi acum pregăteşte o expoziţie gigantică ce va fi găzduită de o galerie din Paris, în 2020. Prima dintre aceste picturi este "Raluca Descends on Bucharest", care a devenit şi vizualul Anim’est 2017!Katariina Lillqvist (Finlanda)

Katariina s-a născut în Tampere şi timp de mai multe decenii a lucrat în strânsă colaborare cu diverse studiouri europene. Animaţiile ei stop-motion descriu aspecte ieşite din comun ale oraşului natal, dar explorează şi soarta copiilor din Sarajevo-ul cuprins de război, poziţia comunităţii rome într-o Europă în continuă schimbare, dar şi provocările fetelor şi femeilor în societăţile autoritare. A câştigat Ursul de Argint la Berlinala 1996 pentru filmul The Country Doctor, bazat pe scrierile lui Kafka şi mărturiile copiilor refugiaţi din fosta Iugoslavie. Acum dezvoltă un lungmetraj animat bazat pe “Maestrul şi Margareta”, de Mihail Bulgakov. Cea mai recentă animaţie a ei, Radio Dolores, a fost selectată în competiţia oficială la Annecy 2017.Alexis Hunot (Franța)

La început este Cinema-ul. O adevărată pasiune. Dar apoi am descoperit că în timpul studiilor toată lumea mi-a ascuns această incredibilă parte a cinema-ului numită animaţie. Era clar că trebuia să o promovez. Prin urmare am devenit jurnalist, apoi mi-am făcut propriul site şi propria emisiune radio. Am fost profesor în diverse şcoli din Franţa (Éssat, Rubika, Gobelins). Am ţinut conferinţe peste tot în lume (Japonia, Egipt, Republica Moldova). Am colaborat cu festivaluri (Ficam din Maroc, Animafest Zagreb, Annecy) şi am fost artistic director la PIAFF, Festivalul Internaţional al Filmului de Animaţie din Paris. Am colaborat ca specialist cu diferse instituţii franceze (CNC, Premiile César). Încerc întotdeauna să fac mai mult loc pentru acest extraordinar mijloc de expresie al cinema-ului, mijloc adus de puterea realizării unui film cadru după cadru.Juriul sectiunii Music Video


Bogdan Şerban (România)

Fac radio de peste 22 de ani, chiar dacă la bază sunt actor. La început m-am încăpăţânat să satisfac amândouă profesiile, actoria şi radioul, dar în timp radioul a acaparat organic tot spaţiul profesional. În toţi anii ăștia am apucat să "mă dau" pe/în toate sloturile grilei de programe: matinal, drive time, support show-uri, talk-show-uri nocturne. De 12 ani ocup, cu mici pauze, afternoon drive time-ul Radio Guerrilla: LogOut. De 7 ani moderez singurul radio-live-session de pe piaţa locală, GuerriLive. DJ-ul de radio este un "animal" special: este cel mai vocal şi compulsiv ascultător de muzică.Luiz Stockler (Marea Britanie)

Luiz s-a născut în Brazilia şi a devenit un cunoscut regizor, animator, ilustrator şi designer în Londra. Este absolvent al Universităţii din Newport, Ţara Galilor, şi al Royal College of Art. Filmele sale au fost selectate şi premiate la festivaluri internaţionale precum Slamdance şi Pictoplasma sau cele de la Stuttgart şi Zagreb. A colaborat în diverse ocazii cu giganţi precum Red Bull, Google şi Harvard Business Review. A ţinut conferinţe, prezentări şi workshopuri la diverse festivaluri şi instituţii precum Universitatea de Arte din Bucureşti, festivalul de animaţie Anibar din Kosovo şi Academia de Arte Frumoase din Chişinău. A fost îndrumător la atelierul Animation Worksheep în Bucureşti. Răzvan Rădulescu (Hefe) (România)

Răzvan Rădulescu, alias Hefe, este membru al trupei Coma din anul 2000. Realizator de emisiuni radio şi TV, între care Domestika cu Hefe la Radio Guerrilla, a colaborat şi cu City FM, Green Channel TV, Atomic TV Klumea, UTV, Music Channel şi MTV Romania. În prezent, este realizator şi prezentator al emisiunii Alternative Hour la Music Channel. Hefe a fost DJ la mai multe festivaluri de sport extrem, printre care Red Bull Flugtag şi Moto Country Festival. S-a ocupat de DJ set în deschiderea concertului Korn. A primit Premiul Sunete pentru Jurnalism Muzical in 2014 şi premiul Metalhead pentru Best Rock Radio Show în 2017.