Juriu 2015


Juriul sectiunii Music Video


Vlad Munteanu aka DOC (RO)

„Fac muzica mea cretină și nu țin cont de nimic în creație. Sunt relativ dus cu capul.” Așa se autocaracterizează DOC, cântăreț român de muzică hip-hop, născut în București.

În 1999, împreună cu Deliric 1/Jupiter, Vlad Dobrescu și DJ Paul, DOC a înființat CTC (Controlul Tehnic de Calitate) și Facem Records. După numeroase piese pe compilații și mixtape-uri, și colaborări cu nume ca Da Hood și RACLA, în 2002 a apărut primul material discografic CTC, un EP alături de Cedry2k. Piese precum „Secretul din atom” sau „Legea Gravitației” încă sunt considerate definitorii pentru undergroundul românesc.

DOC a colaborat cu mai toate numele mari din rap-ul autohton. Primul său album solo, „Scăpat de sub control”, a fost lansat în octombrie 2010.Wasaru (FRA)

A absolvit acum zece ani ca programator și a lucrat în domeniul IT până să realizeze că alta este pasiunea lui. A lucrat apoi într-un studio de animație ca animator, regizor, scenarist și storyboard artist. În acei cinci ani, a regizat câteva scurtmetraje independente și videoclipuri extrem de apreciate.

Mai degrabă interesat de personaje în carne și oase decât de unele ilustrate, s-a orientat spre freelancing, axându-se în special pe regizarea de videoclipuri muzicale. A produs cinci albume muzicale.Hanno Höfer (RO)

Regizor, actor, scenarist și muzician român. A studiat „Istoria și etnologia Europei de sud-est” la Berlin și apoi Film și Regie la Academia de Teatru și Film din București, unde l-a întâlnit pe Cristian Mungiu. Împreună cu acesta și cu cameramanul Oleg Mutu a pus bazele firmei de producție Mobra Films.

A regizat trei filme de scurtmetraj – „Telefon în străinătate", „Dincolo" și „Ajutoare umanitare" – și a lucrat cu Mungiu la  trilogia cinematografică „Amintiri din epoca de aur”. Hanno Höfer este de asemenea muzician (chitară, armonică, voce), făcând parte din trupa de blues-etno-rock Nightlosers și din trupa Orient Express a pianistului de jazz Harry Tavitian.