Workshop-uri copii si adolescenti

Vă invităm cu mare plăcere să participați la o serie de proiecții și activități special concepute pentru copii, organizate în cadrul secțiunii Minimest, a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim'est.

Proiecțiile vor avea loc în cele două weekend-uri ale festivalului și ne-ar bucura să vă avem ca spectatori, alături de cei mici, la CinemaPRO, Cinema Elvira Popescu (7 - 9 octombrie) și la Cinemateca Eforie (14 - 16 octombrie). Toate filmele cu dialog vor fi subtitrate în limba română și în limba engleză, și vor fi lecturate în limba română, în timpul proiecției.

Cei mai curioși dintre prichindei au ocazia să participe la mici ateliere demonstrative, ținute de traineri profesioniști, ce le vor oferi acces în culisele animației. 

Astfel, pentru copiii între 3-8 ani, vom avea ateliere distractive, în pauzele dintre proiecțiile de film, pornind de la temele din cadrul animațiilor vizionate.

Workshopuri pentru copii

Și la ediția de anul acesta, Anim’est organizează 10 ateliere de animație de câte o zi pentru copii cu vârste între 8 și 12 ani. Acestea  vor avea loc la Centrul CINETic  (Str. Tudor Arghezi 3B) în fiecare zi a festivalului (7-16 octombrie) între orele 15:00-18:00.

Atelierele vor fi împărțite astfel:

7, 8, 9, 10 OCTOMBRIE - Ateliere de stop motion cu plastilină, trainer: Serghei Chiviriga

11, 12 OCTOMBRIE - Ateliere de pixilation, trainer: Ana Dobrescu

13, 14, 15, 16 OCTOMBRIE - Ateliere de cut-out (hârtie), trainer: Ion Aramă

Pentru a se înscrie cei mici trebuie să trimita poza unui desen, colaj sau model din plastilină cu o pisică la ana[at]animest.ro . Vă rugăm să specificați în mail atât numele și vârsta copilului, cât și data atelierului la care acesta vrea să participe. 

 

Workshop  pentru adolescenți

Tot la ediția de anul acesta, Anim’est le oferă celor mai curioși fani ai animației ocazia de a pune în practică diverse tehnici și de a realiza propriile produse de animație, sub îndrumarea unor specialiști. Anul acesta, 5 studenți ai școlii La Cambre, una dintre cele mai importante instituții de arte și design din Belgia, alături de Vincent Gilot, șeful catedrei de animație, vor organiza un workshop de animație pentru cei cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.

Workshopul  va avea loc în perioada 13-15 octombrie la Centrul CINETic  (Str. Tudor Arghezi 3B).

Pentru înscrieri, doritorii sunt rugați să trimită un mail cu numele, vârsta și un mic portofoliu la ana[at]animest.ro .

 

Vă așteptăm cu drag, iar până ne punem pe treabă vă invităm să vizionați rezultatele workshopurilor din anii trecuți.