Juriul secțiunilor scurtmetraj internațional și film studențesc

Dave Cooper (Canada)

Dave s-a născut în provincia canadiană Noua Scoţie în 1967. Şi-a început cariera în anii ’90, când realiza benzi desenate pentru editura Fantagraphics Books. Mai târziu a început să picteze în ulei, fiind invitat să expună în galerii din Los Angeles şi New York.

În 2008 Dave a devenit preocupat de animaţie şi a reuşit să primească undă verde pentru două seriale: Pig Goat Banana Cricket pentru Nickelodeon şi The Bagel and Becky Show pentru Teletoon/BBC. Scurtmetrajul său destinat publicului matur, The Absence of Eddy Table, a fost lansat în toamna lui 2016 şi a câştigat un număr de premii internaţionale.

În vara lui 2017 Dave s-a întors la pictură şi acum pregăteşte o expoziţie gigantică ce va fi găzduită de o galerie din Paris, în 2020. Prima dintre aceste picturi este "Raluca Descends on Bucharest", care a devenit şi vizualul Anim’est 2017!Katariina Lillqvist (Finlanda)

Katariina s-a născut în Tampere şi timp de mai multe decenii a lucrat în strânsă colaborare cu diverse studiouri europene. Animaţiile ei stop-motion descriu aspecte ieşite din comun ale oraşului natal, dar explorează şi soarta copiilor din Sarajevo-ul cuprins de război, poziţia comunităţii rome într-o Europă în continuă schimbare, dar şi provocările fetelor şi femeilor în societăţile autoritare. A câştigat Ursul de Argint la Berlinala 1996 pentru filmul The Country Doctor, bazat pe scrierile lui Kafka şi mărturiile copiilor refugiaţi din fosta Iugoslavie. Acum dezvoltă un lungmetraj animat bazat pe “Maestrul şi Margareta”, de Mihail Bulgakov. Cea mai recentă animaţie a ei, Radio Dolores, a fost selectată în competiţia oficială la Annecy 2017.Alexis Hunot (Franța)

La început este Cinema-ul. O adevărată pasiune. Dar apoi am descoperit că în timpul studiilor toată lumea mi-a ascuns această incredibilă parte a cinema-ului numită animaţie. Era clar că trebuia să o promovez. Prin urmare am devenit jurnalist, apoi mi-am făcut propriul site şi propria emisiune radio. Am fost profesor în diverse şcoli din Franţa (Éssat, Rubika, Gobelins). Am ţinut conferinţe peste tot în lume (Japonia, Egipt, Republica Moldova). Am colaborat cu festivaluri (Ficam din Maroc, Animafest Zagreb, Annecy) şi am fost artistic director la PIAFF, Festivalul Internaţional al Filmului de Animaţie din Paris. Am colaborat ca specialist cu diferse instituţii franceze (CNC, Premiile César). Încerc întotdeauna să fac mai mult loc pentru acest extraordinar mijloc de expresie al cinema-ului, mijloc adus de puterea realizării unui film cadru după cadru.